Wednesday, May 30, 2012

Sushi Tei

Today I was visiting Central Park (yeap, all over again) to bought something with my collage friends (Sisca and Zahra). Before we bought it we ate first at Sushi Tei. Been a long time I never eat here. Finally I eat it again (hip hip horay). We ordered Tenzaru Udon, Crispy Cheese Roll, Chuka Wakame, Tamago Sushi, Vegetable Salad, Tamago Maki, and Mille Crepes and also Cold Ocha. I forgot to take the picture Tamago Maki, its looks like Tamago Sushi, if the Tamago Sushi, tamago is in the top but tamago maki is inside the rise. The most wanted food in Sushi Tei for me is Fried Salmon Skin but today it was sold out.

The ambience from our table. 
We took the back side from the restaurant. Looks like we hiding from something, if you really know where we sat.

Ocha (refill and for free; available in Hot and Cold)

 Vegetable Salad 
My friends Sisca, she loved salad. I am not a fan of salad and this one too, the dressing taste like onion mix with something. Little bit weird taste for me.

Chuka Wakame
As I know wakame taste almost same in every Sushi restaurant, does it ? Taste like green chewy jelly with green color if you eat it to much.

 Tenzaru Udon
Cold Udon with sauce (the taste like Soyu Souce but more sweet) and Tempura (2 ebi tempura, paprika and 3-4 slice carrot). Nothing special with this food actually, but this one is ok. If you want to eat Tenzaru Udon I suggest you to try Kiyadon. They Tenzaru is tastier than this one.

Crispy Cheese Roll
The filling are crab stick, cucumber, chruncy, and cheese also tobiko. Taste funny for me. Why funny ? It's taste sweet but at the end you taste salt from the cheese.

 Tamago Sushi

Mille Crepes
Since last year I was in loved with this one. The soft crepes, sweet melted sugar with ocha powder and matcha garnish together in your mouth (mouth watering). It's taste delicious, sweet and soft. Nom Nom

Tuesday, May 29, 2012

Golden Egg Tart

Do you remeber Lisboa ? One of the past snack that i loved. Lisboa was Portugese Egg Tart that sells in some famous supermarket like Ranch Market Pesanggrahan (now Food Hall). One stall that I remebered. Today my friend brought Golden Egg Tart from yesterday, then she bought 3 for share with us. She bought 2 flavor. One was the orginal (Portugese Eeg Tart) and the other was Traditional Egg Tart. I've tried all of them, but the good one was Portugese one bring back the old memories for me. 


  Portugese Egg Tart
 The texture was soft with chrunchy on the verge. You should eat it when it warm or keep it on the freezer to keep it fresh and warming on the oven.

(from left) Portugese Egg Tart and Traditional Egg Tart
The traditional egg tart most like common egg tart in Indonesia. Same texture and quite soft than in Indonesia one.

Saturday, May 26, 2012

Kitchenette

Hai hai Hai.. Minggu kemarin ada satu spot baru buka di Central Park dari Ismaya Group, Kitchenette  dan Pizza e Birra. Stall mereka spesial, karena ada ditengah-tengah kolam dan hanya stall mereka aja yang ada. Berhubung baru buka akhir nya Selasa kemarin dan hari ini cobain deh berhubung deket kampus ( Eehehehe). Kunjungan pertama kita cobain Hot Apple Crumble with Vanilla Ice Cream (recomen dari barista-nya) dan Roasted Barramundi. Sebenernya dari kunjungan pertama udah pengen cobain Groovy Cake sama Red Velvet In A Jar. Sedangkan kalo minuman saya selalu minum Ice Lychee Tea ( Lychee Elixirs). Menurut saya sih tempatnya enak, tapi gag tau kenapa lebih suka sama yang di Plaza Indonesia. Pelayanannya ramah, friendly, penyajian lumayan cepat, kebersihannya oke.



Interior didalam yang tampak seperti ruang makan dengan open kitchen. Mereka menyediakan 2 runagan indoor dan outdoor. Pemandangan di outdoor langsung menghadap pemandangan taman di Centra Park dan lebih seru lagi kalo malem hari, tapi semoga aja gag ada nyamuk yah.

Ice Lychee Tea (Lychee Elixirs)
 Saya paling selalu order ini setiap kali ke sni. Sebenarnya sih rasa nya yah sama seperti diresto lain.

Prom Queen's Punch
 Saya kurang tau pasti sih campurannya apa saja, tapi kalo gag salah inget ini ada campuran red wine nya. Rasanya sih enak seger-seger gitu.


Hot Apple Crumble with Vanilla Ice Cream
 Rasa crumble nya cinnamon sekali, texture apple nya garing tapi kurang empuk. Porsinya bisa untuk sharing karenan lumayan banyak.


Oven Roasted Barramundi with ratatouille & sautéed black olives 
Menurut teman saya rasa ikan fresh dan lumayan enak. Saya pribadi sih lebih suka dengan ratatouille nya, rasa nya segar dan enak.

Red Velvet In A Jar
 Banyak yang bisa ini enak, tetapi kemarin pas saya coba rasa nya biasa saja. Cream Cheese nya banyak, agak membuat enek kalo makan sendiri karena banyak dan perbandingan dengan kue nya lebih banyak cream. Tekstur kue nya enak moist dan gag terlalu manis.

Groovy Cake
 Kalo kita liat dari warna nya sama seperti Rainbow Cake dengan penyusunan yang berbeda. Tapi ini rasa nya memang berbeda dengan Rainbow Cake loh, menurut saya pribadi sih ini enak, dengan warna kue yang tidak terlalu mencolok pewarna makanannya, krim yang gurih dan enak. Porsinya juga lumayan banyak. Saya bilang sih ini juaranya dari makanan yang kemarin saya makan.

Tuesday, May 22, 2012

Island Creamery

Sabtu kemarin, karena Monic ngidam Island Creamery setelah liat post Anak Jajan . Jadi kami akhir nya pergi ke Tangerang (agak jarang sebenarnya ke sana). Sebelumnya kami makan di Warung Tekko. Dan setelah makan, kami langsung menuju TKP. Island Creamery ini posisi nya ada di seberang Sushi Tei, di hook tepatnya. Terdiri dari 2 lantai yang minimalist dan asik. Menu-menu dipasang diatas, ada beberapa papan tulis yang digambar sesuai dengan teman Island Creamery sendiri sebagai panjangan dinding.Menurut saya, interior nya bagus dengan penempatan yang unik dan pencahayaan yang terang sehingga eye catching. Mereka sendiri menjual makanan manis dari cookies, cake, ice cream sampai makanan berat ala barat. Oh yah, sedikit info ternyata Island Creamery ini merupakan frenchaise dari Singapura.


Counter Es Krim. Coba rasa Milo buat yang suka coklat (nom nom)

 Kami pilih untuk duduk diatas ditemani pajangan sapi yang banyak dan unik-unik. 

 Mini Baked Alaska. Maringue yang didalamnya diisi dengan Berry (saya lupa nama pastinya).

 Must must try !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Red Velvet. Rasa Cream Cheese saya rasa diberikan perasaan ataupun essen lemon. Kue nya sendiri moist, porsi yang cukup besar menurut saya. Lebih baik pesan ini untuk sharing agar tidak terlalu enek.

Choco Fondant dengan Es Krim Milo. Choco Fondant nya agak kurang matang. Sehingga rasa coklat nya agak aneh dan terasa aneh menurut saya.

Sunday, May 20, 2012

Warung Tekko

Happy Sunday everyone. Last night I was visit Warung Tekko at Flavor Bliss Alam Sutra as usuall with my bestfriends. Actually we wanted to try Island Creamery. But because we're hungry so we tried Warung Tekko first. As you know Warung Tekko sells "Iga" (ribs) served in Javanese ways with "cobek" (a plate from clay). You can choose your spiciness, they also sells some Javanese food like, Nasi Bakar ( baked rice with pandan leaf), Sayur Asam, Ayam penyet (i don't know the english name. hahaha), and many. This time I order Cripsy Mushroom with red rice, Iga bakar ( grilled ribs), Nasi Bakar and Tahu Kipas. 


Nasi bakar served in besek (Javanese traditional plate made by woven wood, CMIIW).

Tahu Kipas filling with some veggie and shrimp. Its very crispy and well cook.

The crispy mushroom served with cobek, sambal and some vegetables, I ordered the spicy one for my sambal but for me its not spicy enough (yes, I'm addicted to spiciness).

Iga bakar served in hot plate with peanut sauce on top. the tasted more like satay, but more delicious one.

Saturday, May 19, 2012

Churreria

After eat BonChon , we had a plan to eat Churreria. Spain famous hawker, churos. So after that while did window shopping we stoped at Churreria and ordered Classic Churos with Dark Chocolate dip. Churos Classic consist of 4 churos with one choices flavour and one choices dip. You can choose Cinnamon or Icing ( CMIIW) for the churos, and for the dip they have 4 choices melted dark chocolate, melted milk chocolate, melted caramel, and melted white chocolate.



Churreria

 Menu

Classic Churos with Melted Dark Chocolate

Friday, May 18, 2012

Warung Pasta

Last Thursday was public holiday or may be long long weekend for all. I spend all night with my bestfriend at Warung Pasta. First we just arranged to meet up and went to Kemang but we have no places to go. So we picked Warung Pasta. I like spending time in there since they moved to the new place at Plaza Kemang, which for me more bright than before also bigger space, minalist and still have indoor outdoor side. But I can't bear with the traffic around especially every weekend. Kemang always so traffic in my oppinion. As usuall I order Spice Hot Penne, and Fried Mushroom. And my friends order Chicky Licky, Spice Hot, Cheeze Me Up Pizza extra Tako and Chocolate Fondant (I forgot to take the picture). My friend order some soup pasta but it come late and she cancled it. Over all I love their pasta and pizza, their taste is good and the price is cheaper than others. I thought they service a bit in a mess if its crowded. Sorry for bad image because I was take it with my phone forget to bring my camera =D


 Menu

 The ambience indoor

 Spice Hot Fettuccine (Medium)

Chicky Licky (Small)

 Cheeze Me Up extra Tako

Spice Hot Penne (Large)

Bon Chon Chicken

Last Tuesday, me and 4 Fikom Untarian was attended ICW (Indonesia Corruption Watch) Seminar about "Kesiapan Badan Publik Di 5 Daerah Dalam Implementasi UU No.14 Tahun 2008 Tentang Keterbukaan Informasi Publik". The Seminar should be attending by Head Minister of Communication and Information (Menkominfo), Tiffatul Sembiring, but because one and another he didn't come. Seminar was start from 9.00 - 15.00 as the run down told but we have done at 12.00. So , I decide to went to Grand Indonesia. We tried BonChon Chicken Wing (spice) and Mochi Ice Cream. Not ate to much because before that we had lunch at the hotel.  For me, I like the tasted, quite spice, the chicken was good. And Mochi Ice Cream very deliciousooooo !!!!!!!!!!!!!!!! especially vanilla and strawberry one. Fyi, I was there at weekdays and I'm student, they give us 10% disc by showing our student card (hahahahaha). Next visit ( soon i hope) I will try their fish and the original one wohooooooooo 

BonChon Chicken

 The Store

 Chicken Wings Spice (small)

Mix Mochi Ice Cream (medium,icl : Mocha, Strawberyy and Vanilla)




Saturday, May 12, 2012

Pizza e Birra Gandaria City

Holla happy Sunday everyone. Last Saturday, I spend the rest day with my best friends (Vincy and Monica). We become close since the last year of our Senior High till now. Well. last saturday was is the day when spend a whole day at mall (after along time we never hang out at mall) hahahaha. Arrived at Gandaria about 3p.m and no one ate before. Vincy wanted to eat White Hunter and Pizza e Birra at the same time. But we choose Pizza e Birra. The restaurant isn't too crowded, no need to wait to be serve. They give us table the guest table (is it right to say "meja tamu" ? CMIIW). We decided to order El Diablo party bucket, Hot Hot Heat Pizza. We order  Linguini with Chilli Fried Oxtail very spicyfor me, Spaghetti Aglio Olio with Turkish Meatballs and Risotto Pescatora  for Vincy and Monic. Mine isnt as spicy as I want (but thanks to chilli flakes and tabasco)  and Monic's abit plain. Dont you think that we ate alot and all just a girl ? Yes, we eat alot and we love it. hahahaha.

 Pizza e Birra (Gandaria City)

 The Ambience

 Fork, Spoon and Knife Wrap

 El Diablo

Hot Hot Heat

 Linguini with Chilli Fried Oxtail

 Spaghetti Aglio Olio with Turkish Meatballs

Risotto Pescatora